Praktijk voor Coaching & Bewustwording

Coachingstraject

Meer balans, minder stress

In dit traject ga je aan de slag met het vinden van een gezonde balans tussen inspanning en ontspanning, zodat je minder stress ervaart in je leven.

Allereerst staan we stil bij jouw vraag. Waar ervaar je stress in, wat zijn de gevolgen en wat is je doel met dit traject. Vandaar uit gaan we aan de slag.

Stress is een signaal dat je uit balans bent. Het kost je energie en gaat uiteindelijk ten koste van je gezondheid en geluk. Lichaam en geest zijn verbonden. Zo kunnen emoties invloed hebben op je immuunsysteem. Een evenwichtger leefwijze creëren vraagt keuzes, oefening en doorzettingsvermogen. Daarom kan het zo waardevol zijn om met een coach naar jouw eigen balans te kijken. Er zit kracht in rust. Rust betekent niet dat je ‘uit’ staat, maar dat een ander deel van jezelf aan bod komt. In dit traject ga je op zoek naar wat je nodig hebt en wat je kan doen om meer in balans te zijn.

Het doel is om zelf je balans te vinden, zodat je tevreden en met meer geluk en gevoel van zingeving in het leven kunt staan. Een prachtige investering in jezelf en je levensvreugde.

 

Ieder traject is maatwerk. In de kennismaking staan we uitgebreid stil bij jouw vraag en doel voor de coaching. En kunnen we samen kijken welke van de onderstaande thema’s waardevol zijn voor jouw vraag en doel. Mogelijk speelt bij jou een ander thema dan hieronder omschreven. Overleg gerust. Jouw vraag is uitgangspunt voor de gesprekken.

Thema
Stress en Rust

Stress heeft veel invloed op je gevoel van geluk en tevredenheid. Het beïnvloedt je energieniveau, je humeur, je productiviteit, je verbondenheid met anderen en op de lange termijn je gezondheid. Rust is een manier om op te laden, je creativiteit te voeden en tot ontspanning te komen. Wil je ‘leven’ in plaats van ‘geleefd worden’? In de gesprekken, krijgt je overzicht in dat wat jou stress geeft en hoe jij je rust neemt. Je gaat jezelf beter begrijpen waarom je uit balans bent. Zo raak je meer gemotiveerd om daadwerkelijk met een betere balans tussen inspanning en ontspanning aan de slag te gaan.

Thema
Balans door leven in het hier-en-nu

Om jouw stressniveau te verminderen, is het essentieel om je levenspatroon aan te passen. Het is vaak een kwestie van doen, van actie, van beweging om tot wezenlijke verandering te komen. Vaak liggen (on)bewuste blokkades in de weg om in actie te komen. Door coaching kan je die belemmeringen verminderen.

Actie vindt plaats in het hier-en-nu. Je kunt ook leren meer in het hier-en-nu te zijn door bewust gebruik te maken van je zintuigen, van de signalen van je lichaam, van de stem van je intuïtie.

Mindfulness, meditatie, yoga en ontspanning- en ademhalingsoefeningen blijken bewezen effectief tegen stress en spanningsklachten. Het bevordert gezondheid, welbevinden en geluk. Je kunt aan de slag met praktische oefeningen die helpen om meer in het hier-en-nu te leven, te leren ontspannen om zo jouw balans te herstellen.

Thema
Ademhaling

Eén van de meest krachtige manieren om te ontspannen, is door bewust te ademen. Bij een hoge en snelle ademhaling krijg je hersenen het signaal van stress. Bij een diepe en lange uitademing, ontvangen je hersenen een signaal van ontspanning. Wanneer je een paar keer per dag bewust naar je ademhaling luistert, ontdek je of je in spanning of ontspanning bent. Deze bewustwording is belangrijk. Je kunt iets pas veranderen als je het ook ziet en ervaart. Zo is dat ook bij spanning en stress. Voor velen is een ongezonde spanning ‘normaal’ en het is waardevol om te ervaren dat het ook anders kan. Jouw eigen adem kan je daarbij helpen.

Bij een bewuste en rustige ademhaling kun je ook even ontsnappen aan je gedachtenstroom en contact maken met de rust en eenvoud van het moment. Je adem is een anker om te leven in het hier-en-nu. Je adem geeft ruimte en ontspanning. Je mag even ‘zijn’. Ons lichaam heeft een prachtig herstellend vermogen en in het vinden van je balans zul je ervaren hoe bijzonder het is om daar meer gebruik van te maken. Hoe je dat bewuster kunt doen, ontdek je in de coachingsgesprekken.

Thema
Compassie

Compassie, ook wel mededogen of ontferming genoemd. Compassie betekent met mildheid kijken naar jezelf en anderen. Wanneer je jezelf geen rust gunt, de lat hoog legt, jezelf (on)bewust moet bewijzen en je lichaam overbelast, zijn dat signalen dat je mogelijk te streng bent voor jezelf. Compassie is de tegenhang van deze strengheid. Zo helpt compassie om van binnenuit aan je eigen balans te werken.

Compassie draagt bij aan zingeving en geluk. Vaak leer je in moeilijke omstandigheden van binnenuit wat compassie is. Een waardevol ontwikkelproces waar je je leven lang baat bij hebt. Compassie draagt bij aan mildheid, dankbaarheid en verbinding met jezelf en anderen.

Een milde houding naar jezelf, helpt je om beter in balans te komen. Je bent beter in staat jezelf te accepteren, jezelf te kunnen vergeven en jezelf troost en liefde te geven. In de gesprekken gaan we op zoek hoe jij deze mildheid kan leren en jezelf kunt geven. Een mooie uitdaging.

Thema
Geworteld

Bij geworteld kun je denken aan het beeld van de wortels van een boom. De wortels geven de boom voeding en houvast in de aarde. Zo geeft jouw eigen roots oftewel familie van herkomst jou houvast en basis in je leven. Soms liggen er breuken in de basis. Deze hebben een uitwerking op jezelf en jouw eigen (innerlijke) balans en rust. Voor een diepgaande verkenning van je eigen wortels en hoe jij geworteld bent, ben je van harte welkom om dit te onderzoeken in de coachingsgesprekken. Je zult verast worden om te ontdekken welke bronnen daar liggen voor herstel van je eigen innerlijke balans.

Hieronder vind je informatie over hoe aan te melden en het vervolg. Voor meer informatie kun je op de pagina Praktische Informatie kijken.

Aanmelding

Om een afspraak te maken, kun je mailen naar praktijk@tsela.nl of het contactformulier invullen. Binnen 2 werkdagen zal ik contact met je opnemen om een afspraak te plannen. Je kunt ook direct telefonisch  (06 – 43 22 18 27) contact met mij opnemen.

Kennismakingsgesprek

In het eerste gesprek zullen we kennismaken en jouw vraag en doel bespreken en ontdekken een coachingstraject passend is. Daarnaast bespreken we de werkwijze en de wederzijdse verwachtingen en afspraken rondom het coachingstraject.

Vervolggesprekken

In de vervolggesprekken werk je zelf in gesprek met mij aan de doelen die je hebt gesteld. De sleutel tot verandering ligt in jezelf en jouw context, waarbij bewustwording een cruciale rol speelt. De manier waarop je je doelen bereikt, kan sterk variëren, en daarom zoek ik samen met jou naar de meest effectieve aanpak. Soms krijg je opdrachten mee ter versterking van je proces, of voer je tijdens de gesprekken oefeningen uit.

 

Kennismakingsgesprek is kosteloos
Coachlocaties in Ede en Overberg
Coaching ook mogelijk via Teams
Meer balans, minder stress - Praktijk Tsela

Balans is geen doel dat je bereikt, balans is een vaardigheid die je ontwikkelt.

Life changing, diepgaand, ervaringsgericht, doelgericht en effectief

In woorden van mensen die gecoacht zijn door mij

Je hebt oprechte belangstelling!

Coachee

Nieuwsgierig geworden? Wil je ontdekken of coaching vanuit Praktijk Tsela bij je past? Vul het formulier in, bel (06 – 43 22 18 27) of mail (praktijk@tsela.nl) praktijk Tsela voor het maken van een kosteloos kennismakingsgesprek.