Praktijk voor Coaching & Bewustwording

Lydia Minderhoud

Als Coach, Social Worker en Contextueel begeleider bied ik coaching en begeleiding aan. De kracht van mijn coaching is de manier waarop ik coach, gevormd door mijn jarenlange (werk)ervaring. Ik ga uit van de ongelofelijk mooie mogelijkheden tot herstel en creativiteit van elk mens. Daarbij integreer ik mijn werkervaring, diverse methoden en mijn eigen levenservaring in een mooi samenspel waarin diepgang, bewustwording en verandering ontstaat.

Ik ben een enthousiaste vrouw die intens geniet van de dingen die ik doe. In mijn leven heb ik geleerd wat het is om veerkrachtig te zijn. Om na intense ervaringen, me weer op te richten.

Geboren en opgegroeid in Zuid-Afrika draag ik in mij de rijkdom van diverse culturen. Er liggen meer mogelijkheden en kansen voor acceptatie, verbinding en samenwerking dan vaak gezien en gedacht wordt. Ik werk graag mee aan meer bewustwording en acceptatie.

In veel ontmoetingen en gesprekken met mensen verwonder ik mij erover hoe mensen in staat zijn om kleur aan hun leven te geven, ondanks soms moeilijke omstandigheden.

Als coach heb ik het voorrecht om een tijdje met mensen op te lopen op hun Tsela (de weg), om ze te helpen hun route te vinden en hun innerlijke kracht te ontdekken. Kenmerkend voor mij hierin is dat ik dat doe door verder te kijken dan het zichtbare met liefdevolle aandacht en door doelgericht de juiste vragen te stellen.

Een holistische kijk

De holistische manier van werken spreekt mij aan. De diverse aspecten in elk mens (lichamelijk, psychologisch, sociaal, cultureel en spiritueel) zijn onderling met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Ieder mens leeft weer in verbondenheid met het groter geheel om hem/haar heen (familie, vrienden, collega’s maatschappij, cultuur, natuur). In die wisselwerking en verbondenheid liggen prachtige kansen tot groei, herstel en verdieping. Vanuit Praktijk Tsela draag ik graag bij aan de weg van liefde, compassie, aandacht, vergeving en dankbaarheid. Dit is soms een moeilijke weg, maar wel een weg met hoop, troost, vertrouwen en perspectief. Ik wordt hierin geïnspireerd en gevoed vanuit mijn christelijke roots en levensbeschouwing.

Ik werk transparant en met respect en empathie voor elk mens. Daarbij ga ik uit van de eigen verantwoordelijkheid van de mens.

Maatwerk en Doelgericht

Doelgericht betekent voor mij dat jouw doel en jouw vraag richting geeft aan het gesprek. En dat uiteindelijk de weg tot herstel of de oplossing in jou en jouw context aanwezig is.
Voor mij is ieder mens uniek met een geheel aan eigen kwaliteiten, ervaringen, familieverbanden, belemmeringen en gedragspatronen. Daarom geloof ik in maatwerk. Maatwerk komt tot stand in een creatief, intuïtief, vakkundig en observerend proces waarin ik met jou zoek naar wat past bij jou en jouw situatie.

In mijn coaching ga ik ervan uit dat de oplossingen in jou aanwezig zijn, maar verder ontdekt of uitgewerkt mogen worden. Bewustwording is daarbij essentieel. Bewustwording is de eerste en belangrijkste stap op weg naar verandering.

Methodieken

In de coaching integreer ik verschillende werkwijzen en methodieken. Vanuit mijn opleidingen heb ik het voorrecht om gebruik te mogen maken van een rijkdom aan methodieken die bewezen effect hebben en bijdragen aan herstel en ontwikkeling. Om maatwerk te creëren is het mooi om te putten uit deze bronnen. Een aantal methodieken die ik ik regelmatig gebruik, benoem ik hieronder. Mocht je daar belangstelling voor hebben, klik op de button. Daar leg ik wat meer uit over deze methodieken.

Oplossingsgericht werken, Ervaringsgericht werken, Contextuele Benadering, Transactionele Analyse en Integratieve Coaching.

Ten slotte

Ik geloof dat het leven ons veel momenten geeft om van te leren. Zelf heb ik dat ondervonden en het heeft me verrijkt en de betekenis van mijn leven verdiept.

Tsela

Tsela is een Tswana woord voor de weg of de manier waarop. Ook jij bewandelt je weg op jouw eigen manier. Wil je van koers veranderen? Sta je op een splitsing en weet je niet welke richting te kiezen? Zoek je naar balans en innerlijke rust op je weg? Loopt jouw weg door meerdere landschappen en culturen en zie je de rijkdom daarvan niet? Ervaar je een obstakel op je pad? Of ben je het zicht op je eigen route kwijt? Coaching biedt jou een kans hier iets aan te doen. Vanuit Praktijk Tsela loop ik graag een stukje met je mee op jouw levenspad.

Werkervaring

Na mijn opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening heb ik jarenlang gewerkt als Social Worker. In de beginjaren bij het Algemeen Maatschappelijk Werk, en na het afronden van de VO-opleiding ‘Jeugd, Gezin en Context’ bij het Jeugd Maatschappelijk Werk. Ik heb in die jaren veel volwassenen en jongeren begeleid, zowel op procesmatig als praktisch niveau. Individueel of in groepsverband (trainingen).

Tijdens de coachopleiding ‘Beroepscoach Practitioner’ heb ik mijn eigen praktijk Tsela gestart.  In mijn praktijk komen mijn opgedane werkervaringen en levenservaringen heel mooi bij elkaar. Daarnaast werk ik als Trajectbegeleider van deeltijdstudenten Social Work op de CHE. Na jarenlang zelf in het Sociaal Domein werkzaam geweest te zijn, is het een voorrecht om in de opleiding voor Social Work studenten in hun ontwikkel-en studieproces te coachen.

Opleiding

  • HBO opleiding: “Maatschappelijk Werk en Dienstverlening”
  • Post HBO opleiding: “VO Jeugd, Gezin en Context”. (CPION registratie)
  • Post HBO: “Beroepscoach Practitioner.” (EQA-keurmerk)
  • Diverse Bij- en Nascholingen.

Nieuwsgierig geworden? Wil je ontdekken of coaching vanuit Praktijk Tsela bij je past? Vul het formulier in, bel (06 – 43 22 18 27) of mail (praktijk@tsela.nl) praktijk Tsela voor het maken van een kosteloos kennismakingsgesprek.