Praktijk voor Coaching & Bewustwording

Coachingstraject

Coaching voor werknemers

Dit coachingstraject is speciaal bedoeld voor werkgevers die willen investeren in het welzijn van hun medewerkers.

In dit coachingstraject wordt met de medewerker gekeken wat zijn of haar ontwikkel- of hulpvraag is. Het traject is het unieke en individuele proces van jouw medewerker zelf. De medewerker is in regie en bepaalt zijn of haar doel voor de coaching. Indien gewenst zal de kennismaking en evaluatie plaatsvinden in samenwerking met jou als werkgever.

Waarom coaching voor uw organisatie

Effectieve coaching leidt tot werknemers die goed in hun vel zitten. Met als gevolg minder verzuim, productievere medewerkers en duurzame gedragsverandering. Praktijk Tsela biedt coaching waarin dieper gekeken wordt naar factoren die stress veroorzaken en energie vragen. Samen met de medewerker onderzoek ik waar dat mee te maken heeft. Dit kan werkgerelateerde omstandigheden zijn, maar mogelijk ook meer persoon-of privé gerelateerde zaken. Belemmerende factoren kunnen worden verwerkt, zodat ruimte voor ontwikkeling ontstaat.

Het is daarnaast een mooie uitdaging om factoren die een positieve bijdrage hebben en energie geven te ontdekken en te leren gebruiken. Hierdoor vergroot iemand zijn creativiteit en veerkracht.

Steeds meer bedrijven hebben aandacht voor een positief werkklimaat en de zelfontplooiing en zingeving van hun medewerkers. Coaching is een effectieve en eenvoudige investering in werknemers wat ontzettend veel oplevert. Werknemers voelen zich gewaardeerd en meer gemotiveerd, doordat ze aandacht, tijd en ruimte krijgen om zich persoonlijk en professioneel te ontwikkelen.

Doel van coaching aan medewerkers is om gelukkige en vitale medewerkers te hebben en te houden. Medewerkers die op de juiste plek zitten. Om zo een weerbare organisatie te zijn.

Ieder traject aan jouw medewerker is maatwerk. In de kennismaking staan we uitgebreid stil bij zijn of haar vraag en doel voor de coaching. Op grond daarvan wordt een plan van aanpak gemaakt.

Onderstaande thema’s kunnen als handvat gebruikt worden om helder te krijgen wat je medewerker zelf wilt. En om zicht te krijgen op wat belangrijk is om tijdens het coachingstraject aandacht voor te hebben. De vraag of doel van de medewerker kan dus heel goed afwijken van onderstaande thema’s. Uiteindelijk is de vraag van je medewerker uitganspunt voor de gesprekken.

Thema
Drijfveren, Kernwaarden, Ambities en Talenten

Wanneer je werkt in lijn met je eigen kernwaarden, ambities en talenten zal je een grote mate van tevredenheid en geluk in je werk ervaren. Het zal je energie geven.

Door de coachingsgesprekken zal je bewust worden van mogelijk nog verborgen waarden en kwaliteiten. Of je ontdekt hoe je vanuit je eigen drijfveren en sterke kanten kunt werken. Mogelijk werk je nu teveel vanuit wat er van je verwacht wordt in plaats van wat jij te bieden hebt en waar je goed in bent. Het is bevrijdend om meer te kunnen en durven werken vanuit jouw talenten en eigen ambities. Vaak geeft het ook duidelijkheid aan je bedrijf of organisatie, waardoor je met elkaar slagvaardiger wordt.

Thema
Veerkracht heeft invloed op je werk

Veerkracht is het vermogen om te herstellen van stress en tegenslag. Onzekerheid en een negatief zelfbeeld verlammen je eigen veerkracht. Ook je eigen emotie- en stressregulatiestyseem heeft daar invloed op.  Coaching geeft jou een kans je veerkracht te vergroten.  

Meer veerkracht en vertrouwen in jezelf versterkt ook je vermogen om de ander jouw vertrouwen te geven. Dit heeft vaak een positieve uitwerking in je werk. Daarom is het zo bevrijdend als je ontwikkelt en groeit in je eigen gevoel van waarde en vertrouwen. Relaties werken regelmatig spiegelend en doormiddel van dit coachingstraject kun je veel leren en ontdekken over de wisselwerking tussen jou en de ander.
Uiteindelijk gaat het erom dat je met vertrouwen en veerkracht in je werk kunt staan.

Thema
Timemanagement

Een gezonde balans tussen werk en rust maakt het verschil tussen leven of geleefd worden. Je leert hoe je regie hebt over jouw tijd. We staan stil bij je verantwoordelijkheden en taken (zowel werkgerelateerd als privé), jouw prioriteiten en waar jij je aandacht op wilt richten. Je maakt gerichte keuzes en leert hoe je het beste om kunt gaan  met onverwachte omstandigheden. Het bewust inplannen van rust bevordert creativiteit en je gevoel van zingeving. Vanuit rust kun je werken. Rusten betekent niet dat je ‘uit’ staat, maar dat je ruimte geeft aan een ander deel van jezelf.
Je tijd zelf ‘managen’, bevordert jouw efficiëntie in je werk en je gevoel van tevredenheid en geluk.

Thema
Dilemma’s en (onbewuste) blokkades.

Soms lukt het in je werk niet om te doen wat je wilt, omdat er (on)bewust blokkades of dilemma’s zijn die je belemmeren, wat kan leiden tot onrust of ontevredenheid. Die belemmeringen kunnen te maken hebben met werkgerelateerde omstandigheden, maar ook met je privé situatie of  jouw eigen persoonlijke omstandighheden. Door de coachingsgesprekken kun je deze belemmringen ontdekken. Dit kunnen ook belemmerende overtuigingen zijn. Of ervaringen die je vertrouwen geschaad hebben. Je krijgt inzicht in jezelf en je leert contact maken met je eigen gedachten en gevoelens. Je ontdekt hoe je overtuigingen kunt veranderen en ervaringen kunt verwerken. Hierdoor kun je vrijer worden om je focus op je loopbaan te leggen.

Thema
Toekomstperspectief

Durf te dromen, want een droom geeft ruimte voor creativiteit en groei. Hoewel je er misschien nog niet bent, kunnen je dromen richting en energie geven aan je loopbaan. Bewustwording van je dromen helpt je om je toekomstperspectief vorm te geven en stappen daarnaar toe te zetten.

Ontwikkeling vraagt om een verbinding tussen het verleden, heden en toekomst. Met behulp van coaching kan je als het ware de verschillende puzzelstukjes in elkaar leggen, zodat het plaatje voor jou helder wordt. Je krijgt een duidelijker beeld van je kwaliteiten of wat jou belemmert in je carrière, wat jou energie geeft en kost, wat je ambities en dromen zijn en hoe je meer tevreden en gelukkig kunt zijn in je werk. Schroom niet en ga de uitdaging aan om daarvoor te kiezen.

Hieronder vind je informatie over hoe aan te melden en het vervolg. Voor meer informatie kun je op de pagina Praktische Informatie kijken.

Aanmelding

Om een afspraak te maken, kun je mailen naar praktijk@tsela.nl of het contactformulier invullen. Binnen 2 werkdagen zal ik contact met je opnemen om een afspraak te plannen. Je kunt ook direct telefonisch  (06 – 43 22 18 27) contact met mij opnemen.
Bij coaching aan werknemers stel ik het op prijs om vooraf kennis te maken met jullie organisatie en te onderzoeken of de vraag één of meerdere medewerkers betreft en hoe we tot een prettige en effectieve samenwerking kunnen komen.

Kennismakingsgesprek

In het eerste gesprek zullen we kennismaken en jouw vraag en doel bespreken en ontdekken een coachingstraject passend is. Daarnaast bespreken we de werkwijze en de wederzijdse verwachtingen en afspraken rondom het coachingstraject. In overleg met je leidinggevende kan deze bij dit gesprek wel of niet aanwezig zijn. 

Vervolggesprekken

In de vervolggesprekken werk je zelf in gesprek met mij aan de doelen die je hebt gesteld. De sleutel tot verandering ligt in jezelf en jouw context, waarbij bewustwording een cruciale rol speelt. De manier waarop je je doelen bereikt, kan sterk variëren, en daarom zoek ik samen met jou naar de meest effectieve aanpak. Soms krijg je opdrachten mee ter versterking van je proces, of voer je tijdens de gesprekken oefeningen uit. 

Eindevaluatie

Indien afgesproken, vindt in dit gesprek de terugkoppeling naar je leidinggevende plaats en wordt het coachingstraject afgerond.

Kennismakingsgesprek is kosteloos
Coachlocaties in Ede en Overberg
Coaching ook mogelijk via Teams

Leiderschap is steeds opnieuw zoeken naar het beste voor je werknemers.

Wat ik prettig vind is dat je naast mij gaat staan en eigenlijk net zo lang vragen stelt totdat er bij mij helderheid komt over wat ik voel of wat voor mij helpend zou zijn.

Coachee

Wat jou uniek maakt is dat je een mens écht verder wilt helpen in het leven, en dat voel je. Ik ben bij jou niet de zoveelste cliënt maar echt een persoon die er toe doet.

Coachee

Je ziet de dingen in hun context en begrijpt familieverbanden

Coachee

Nieuwsgierig geworden? Wil je ontdekken of coaching vanuit Praktijk Tsela bij je past? Vul het formulier in, bel (06 – 43 22 18 27) of mail (praktijk@tsela.nl) praktijk Tsela voor het maken van een kosteloos kennismakingsgesprek.