Praktijk voor Coaching & Bewustwording

Coachingstraject

Vergroot je innerlijke veerkracht

In dit coachingstraject ga je aan de slag met het vergroten van jouw innerlijke veerkracht. Veerkracht is het vermogen om te herstellen van stress en tegenslag. Meer veerkracht geeft meer gevoel van welzijn en geluk. Het geeft ook het gevoel dat je meer grip op jezelf, jouw keuzes en je gevoelens hebt.

Bij veerkracht heeft bijna iedereen wel een beeld. Denk aan het riet in een sloot, dat meebuigt met de wind en weer terugbuigt bij mooi weer. Als mensen zijn we ook in staat om te herstellen na tegenslag.

Veerkracht kun je ontwikkelen. Er zijn belangrijke vaardigheden die daarbij een rol spelen en waar je jezelf in kunt trainen. Drie van deze vaardigheden zijn in het bijzonder belangrijk gebleken: ’emotie- en stressregulatie’, ‘flexibiliteit’ en ‘het omgaan met tegenslagen’. In dit coachingstraject gaan we met deze vaardigheden aan de slag.

Het beeld dat je van jezelf hebt, bepaalt ook je innerlijke veerkracht. Bij een negatief zelfbeeld of een gebrek aan een innerlijk kompas ervaren mensen vaak onzekerheid en angsten. Daardoor heb je minder zelfvertrouwen en wordt je belemmerd om veerkrachtig te zijn. In dit traject zullen we stilstaan bij jouw zelfbeeld en kompas en hoe je eerlijker naar jezelf kunt kijken en je innerlijk kompas kunt gebruiken in je leven.

Via dit coachingstraject kan je je veerkracht vergroten. Een traject waar je nooit spijt van zult hebben!

 

Ieder traject is maatwerk. In de kennismaking staan we uitgebreid stil bij jouw vraag en doel voor de coaching. En kunnen we samen kijken welke van de onderstaande thema’s waardevol zijn voor jouw vraag en doel. Mogelijk heb je nog een andere vraag hierbij. Overleg gerust. Jouw vraag is het uitgangspunt voor de gesprekken.

Thema
Veerkracht kun je ontwikkelen en leren

In tegenstelling tot wat veel mensen denken “Zo ben ik nu eenmaal”, kan je veerkracht ontwikkelen. In dit coachingstraject gaan we aan de slag om je emotie- en stressregulatie en emotionele flexibiliteit  te versterken. Hierdoor ontwikkel je veerkracht. Daarnaast heb ik praktische tips voor je en zijn er goede gewoontes die helpen bij het versterken van je veerkracht. Veerkracht ontwikkelen gaat niet vanzelf en is een proces van tijd, bewustwording, oefening, keuzes en lef. Ga op weg om jouw veerkracht te laten stralen.

Thema
Onzekerheid en negatief zelfbeeld: hoe ga je daarmee om?

Onzekerheid en een negatief zelfbeeld verlammen je eigen veerkracht. Onzekerheid kan ontstaan zijn door ervaringen die je hebt meegemaakt en door dit coachingstraject kan je ontdekken hoe je deze onderliggende ervaringen kunt verwerken en je eigen zelfvertrouwen kunt versterken. Een negatief zelfbeeld heeft te maken met hoe je geleerd hebt naar jezelf te kijken. Het is soms een uitdaging om in het hier-en-nu een realistischer en positief beeld te hebben van jezelf. Met een realistische zelfbeeld ben je in staat meer op jezelf te vertrouwen. Coaching kan jou een boost geven aan jouw proces om eerlijker naar jezelf te kijken en jezelf op waarde te schatten.

Thema
Luisteren naar je innerlijk kompas

Er zijn meerdere woorden in omloop die hetzelfde proberen te zeggen: innerlijk kompas, innerlijke stem, innerlijke wijsheid, intuïtie, de taal van je hart. Hoe dan ook, je innerlijk kompas wijst je de weg als je hoofd het even niet meer weet. Een normaal kompas geeft het noorden aan. Zo weet je altijd in welke richting je kijkt. Je innerlijk kompas doet iets soortgelijks. In plaats van het noorden wijst het je in de richting van je hart. Het is de richting die past bij jouw als persoon, met jouw wensen, verlangens en dromen. Het is echter goed mogelijk dat je innerlijk kompas door stress, spanning en gejaagdheid niet meer duidelijk de juiste richting weergeeft. In dit coachingstraject gaan we samen op zoek naar je innerlijke kompas. We gaan ontdekken wat je nodig hebt om bij je innerlijke kompas te leren stilstaan en hoe deze te gebruiken in je leven. Waardevol om ontdekken en een bron van veerkracht!

Thema
Versterk je veerkracht vanuit je wortels

Als mens zijn we onderdeel van een groter geheel. Je eigen familieverbanden en culturele normen en waarden spelen een belangrijke rol bij jouw gevoel van waarde. En daarmee met het in verbinding te staan met je eigen veerkracht. Je kunt denken aan een de wortels van een boom. Ze geven de boom voeding en houvast in de aarde. Zo geven jouw wortels jou ook voeding en stevigheid. Benieuwd hoe dit zit? In dit coachingstraject ga je ervaren welke veerkracht er zit als je je eigen roots of wortels versterkt.

Thema
Veerkracht heeft invloed op relaties

Veerkracht en vertrouwen in jezelf weerspiegelt zich in je relaties. Hoe meer vertrouwen in jezelf hoe meer jij de ander jouw vertrouwen kan geven. Dit heeft vaak een positieve uitwerking op relaties: privé en in je werk. Daarom is het zo bevrijdend als je ontwikkelt en groeit in je eigen gevoel van waarde en vertrouwen. Relaties werken regelmatig spiegelend en doormiddel van dit coachingstraject kun je veel leren en ontdekken over de wisselwerking tussen jou en de ander.  Uiteindelijk gaat het erom dat je met vertrouwen en veerkracht in relaties kunt staan.

Hieronder vind je informatie over hoe aan te melden en het vervolg. Voor meer informatie kun je op de pagina Praktische Informatie kijken.

Aanmelding

Om een afspraak te maken, kun je mailen naar praktijk@tsela.nl of het contactformulier invullen. Binnen 2 werkdagen zal ik contact met je opnemen om een afspraak te plannen. Je kunt ook direct telefonisch  (06 – 43 22 18 27) contact met mij opnemen.

Kennismakingsgesprek

In het eerste gesprek zullen we kennismaken en jouw vraag en doel bespreken en ontdekken een coachingstraject passend is. Daarnaast bespreken we de werkwijze en de wederzijdse verwachtingen en afspraken rondom het coachingstraject.

Vervolggesprekken

In de vervolggesprekken werk je zelf in gesprek met mij aan de doelen die je hebt gesteld. De sleutel tot verandering ligt in jezelf en jouw context, waarbij bewustwording een cruciale rol speelt. De manier waarop je je doelen bereikt, kan sterk variëren, en daarom zoek ik samen met jou naar de meest effectieve aanpak. Soms krijg je opdrachten mee ter versterking van je proces, of voer je tijdens de gesprekken oefeningen uit.

 

Kennismakingsgesprek is kosteloos
Coachlocaties in Ede en Overberg
Coaching ook mogelijk via Teams

De goedheid van de mens is als een vlam die wel verborgen, maar nooit gedoofd kan worden.

Nelson Mandela

Ik kan echt iedereen adviseren om naar Lydia te gaan: je ontdekt en leert er zoveel van over jezelf, echt verrijkend.

Coachee

Ik ben bij jou geen zoveelste cliënt maar echt een persoon die er toe doet.

Coachee

Nieuwsgierig geworden? Wil je ontdekken of coaching vanuit Praktijk Tsela bij je past? Vul het formulier in, bel (06 – 43 22 18 27) of mail (praktijk@tsela.nl) praktijk Tsela voor het maken van een kosteloos kennismakingsgesprek.