Praktijk voor Coaching & Bewustwording

Coachingstraject

Timemanagement

In dit coachingstraject leer je hoe je de regie hebt over jouw eigen tijd. In de gesprekken staan we stil bij het bewust worden van je verantwoordelijkheden en taken, wat jouw prioriteiten zijn en waar jij het meest je aandacht op wil richten. Van daaruit kun je gerichtere keuzes maken en bewuster plannen.

Heb je het gevoel dat je te veel werkdruk ervaart, dat de verantwoordelijkheden en taken van jouw functie meer tijd vragen dan je hebt of dat je naast je werk te veel ballen tegelijk in lucht moet houden? Daardoor ontstaat druk en stress en het beïnvloed je gevoel van geluk en balans. Je geeft jezelf een kans om via Timemanagement meer invloed te krijgen op de verdeling en planning van je tijd en activiteiten.

Overzicht creëert rust. We onderzoeken eerst welke taken, verantwoordelijkheden en activiteiten je hebt en indien mogelijk kijken we hoeveel tijd je daarmee bezig bent. Vervolgens is het van belang om keuzes en prioriteien te stellen op grond van jouw eigen waarden en ambities. Het kan zijn dat je te veel bezig bent met zaken die je niet leuk vind of jou geen uitdaging geven. Dat gaat wringen en kost onnodig veel energie. Verder kunnen we onderzoeken wat jouw manier is om met onverwachte omstandigheden om te gaan. Regelmatig zorgen onverwachte omstandigheden voor overbelasting. Ook persoonlijke eigenschappen en omstandigheden kunnen invoeld hebben.

Op zo’n manier jouw tijd ‘managen” bevordert jouw productiviteit en gevoel van tevredenheid en geluk. Er ontstaat een gezonde werk/privebalans. Je ervaart meeer controle op je leven en een gevoel van eigen regie over je tijd en activiteiten.

In de praktijk blijkt dat tijdens de coaching jij door het gesprek en de vragen zelf ontdekt waar de schoen wringt. Dit is maatwerk en daarom is coaching effectief. Je vindt een oplossing die bij jou past en daarom ook werkt en verandering geeft. Wees welkom om deze kans te pakken en neem vrijblijvend contact op met praktijk Tsela.

 

Ieder traject is maatwerk. In de kennismaking staan we uitgebreid stil bij jouw vraag en doel voor de coaching. Om timemanagement effectief aan te pakken volgen we meestal een helder stappenplan. Door dit stappenplan wordt helder waar de schoen wringt en ontstaat vanzelf het gesprek over wat jij nu echt nodig hebt om tevreden de regie over je tijd te hebben.

Stap 1
Grip op je werk: overzicht krijgen

Helder krijgen welke ballen je in de lucht houdt, is van belang om orde in de chaos te gaan krijgen. Dat begint door eerst onder ogen te zien wat er allemaal speelt in jouw leven. Wanneer je daar overzicht in hebt kun je gaan kiezen en prioriteren. In het coachingstraject brengen we de zaken die spelen in kaart en leggen we die vast op een overzichtelijke manier.

Stap 2
Prioriteren en kiezen

Door kritischer om te gaan met je tijd sta je bewuster in het leven. Je ontdekt wat energie geeft en wat energie neemt en leert daarin keuzes te maken. Je kiest voor datgene wat jouw prioriteiten heeft en wat bij jouw kwaliteiten, diepere drijfveren, en ambities passen.  Je onderzoekt hoe je omgaat met uitstelgedrag en zo onderhuidse frustraties en spanning voorkomt. Het gaat erom dat je door de juiste prioriteiten en bewuste keuzes meer controle en grip ervaart.

Stap 3
Werkplanning

Nu je weet waar je prioriteiten liggen en wat je taken zijn gaan we aan de slag om haalbare doelen te maken. Op grond daarvan kun je een realistische tijdplanning maken.

Stap 4
Rust inplannen

Balans is belangrijk. Rust komt niet vanzelf. Het is daarom belangrijk om in je planning rust en tijd voor ontspanning mee te nemen. In de gesprekken staan we daarbij stil en kijken we naar hoe jij tot rust komt en waar jij het meest van oplaadt? Het is leuk om te zien dat er regelmatig in coaching nieuwe ideeën ontstaan en het geeft vaak veel energie om hiermee bezig te zijn.

Stap 5
Effectiever werken door te weten hoe onverwachte zaken te managen

Door dit coachingstraject leer je bewuster in het leven te staan en met je tijd om te gaan. Vaak is het gevolg dat je productiever en effectiever bent en dat je uitstelgedrag voorkomt. Ook maak je doordachtere keuzes en zul je meer rust ervaren.

Toch zullen er altijd onverwachte omstandigheden of werkzaamheden op je weg komen. Voor een gezonde balans en goede timemanagement is het belangrijk te weten wat een passende manier voor jou is om daarmee om te gaan. Dit is voor iedereen weer anders en het is heel bevrijdend om daarin jouw eigen manier te vinden. In dit traject gaan we daar naar op zoek.

Door dit coachingstraject heb je zelf de regie weer in handen over jouw tijd en weet je in balans te blijven of weer te komen.

Hieronder vind je informatie over hoe aan te melden en het vervolg. Voor meer informatie kun je op de pagina Praktische Informatie kijken.

Aanmelding

Om een afspraak te maken, kun je mailen naar praktijk@tsela.nl of het contactformulier invullen. Binnen 2 werkdagen zal ik contact met je opnemen om een afspraak te plannen. Je kunt ook direct telefonisch  (06 – 43 22 18 27) contact met mij opnemen.

Kennismakingsgesprek

In het eerste gesprek zullen we kennismaken en jouw vraag en doel bespreken en ontdekken een coachingstraject passend is. Daarnaast bespreken we de werkwijze en de wederzijdse verwachtingen en afspraken rondom het coachingstraject.

Vervolggesprekken

In de vervolggesprekken werk je zelf in gesprek met mij aan de doelen die je hebt gesteld. De sleutel tot verandering ligt in jezelf en jouw context, waarbij bewustwording een cruciale rol speelt. De manier waarop je je doelen bereikt, kan sterk variëren, en daarom zoek ik samen met jou naar de meest effectieve aanpak. Soms krijg je opdrachten mee ter versterking van je proces, of voer je tijdens de gesprekken oefeningen uit.

 

Kennismakingsgesprek is kosteloos
Coachlocaties in Ede en Overberg
Coaching ook mogelijk via Teams
Verlies vorm en betekenis geven - Praktijk Tsela

Soms is stilstaan een hele vooruitgang.

Ik kan echt iedereen adviseren om naar Lydia te gaan: je ontdekt en leert er zoveel van over jezelf, echt verrijkend.

Coachee

Ik ben bij jou geen zoveelste cliënt maar echt een persoon die er toe doet.

Coachee

Nieuwsgierig geworden? Wil je ontdekken of coaching vanuit Praktijk Tsela bij je past? Vul het formulier in, bel (06 – 43 22 18 27) of mail (praktijk@tsela.nl) praktijk Tsela voor het maken van een kosteloos kennismakingsgesprek.