Praktijk voor Coaching & Bewustwording

Coachingstraject

Loopbaancoaching,
tevreden en gelukkig zijn in je werk

In dit coachingstraject ga je aan de slag om te ontdekken hoe jij het beste je carrièredoelen in lijn brengt met jouw passies, waarden en ambities.

Ben je op zoek naar werk dat goed bij je past? Ervaar je obstakels op je carrièrepad die je belemmeren om met tevredenheid en plezier je werk te doen? Zoek je meer uitdaging en verdieping in je werk? Wil je een carrièreswitch maken? Dan is loopbaancoaching iets voor jou!

Bij loopbaancoaching ligt de focus op het bevorderen van zelfbewustzijn, het vergroten van zelfvertrouwen en het opbouwen van een carrière die in lijn is met jouw passies, waarden en ambities.

Je wordt ondersteund in het maken van weloverwogen carrièrekeuzes. Je krijgt door de gesprekken inzicht in je sterke punten, talenten, drijfveren en ambities. Daarnaast kun je eventuele obstakels of belemmerende overtuigingen veranderen, zodat je vol vertrouwen stappen kunt zetten richting een nieuwe uitdaging waar jij betekenisvol en met plezier aan het werk kunt gaan. 

Ieder traject is maatwerk. In de kennismaking staan we uitgebreid stil bij jouw vraag en doel voor de coaching. En kunnen we samen kijken welke van de onderstaande thema’s waardevol zijn voor jouw vraag en doel.

Thema
Jouw eigen professioneel profiel

In het bespreken van jouw professioneel profiel onderzoek je wie je bent, wat je te bieden hebt en wat je wilt bereiken. Je krijgt inzicht in je kwaliteiten, werkervaring, hoe je jezelf presenteert in sollicitaties, jouw drijfveren, dieperliggende waarden en dromen. Je onderzoekt wat je energie geeft in je werk en wat juist energie kost. Je verdiept je in welke organisatie bij jou past en welke rol je inneemt in een team. Tijdens deze gesprekken kunnen we eventueel gebruikmaken van diverse testen en modellen om een beter beeld te krijgen van jouw professioneel profiel.

Thema
Drijfveren, Kernwaarden, Ambities en Talenten

Wanneer je werkt in lijn met je eigen kernwaarden, ambities en talenten zal je een grote mate van tevredenheid en geluk in je werk ervaren. Het zal je energie geven.

Door de coachingsgesprekken zal je bewust worden van mogelijk nog verborgen waarden en kwaliteiten. Of je ontdekt hoe je vanuit je eigen drijfveren en sterke kanten kunt werken. Mogelijk werk je nu teveel vanuit wat er van je verwacht wordt in plaats van wat jij te bieden hebt en waar je goed in bent. Het is bevrijdend om meer te kunnen en durven werken vanuit jouw talenten en eigen ambities. Het vraagt lef om deze uitdaging aan te gaan.

Thema
Dilemma’s en (onbewuste) blokkades.

Soms lukt het in je werk niet om te doen wat je wilt, omdat er (on)bewust blokkades zijn die belemmeren, wat kan leiden tot onrust of ontevredenheid. Door de coachingsgesprekken kun je deze blokkades ontdekken. Dit kunnen belemmerende overtuigingen zijn. Of ervaringen die je vertrouwen geschaad hebben. Je krijgt inzicht in jezelf en je leert contact maken met je eigen gedachten en gevoelens. Je ontdekt hoe je overtuigingen kunt veranderen en ervaringen kunt verwerken. Hierdoor kun je vrijer worden om je focus op je loopbaan te leggen.

Thema
Timemanagement

Een gezonde balans tussen werk en rust maakt het verschil tussen leven of geleefd worden. Het bewust inplannen van rust, bevordert creativiteit en je gevoel van zingeving. Vanuit rust kun je werken. Rusten betekent niet dat je ‘uit’ staat, maar dat je ruimte geeft aan een ander deel van jezelf.

Thema
Toekomstperspectief

Durf te dromen, want een droom geeft ruimte voor creativiteit en groei. Hoewel je er misschien nog niet bent, kunnen je dromen richting en energie geven aan je loopbaan. Bewustwording van je dromen helpt je om je toekomstperspectief vorm te geven en stappen daarnaar toe te zetten.

Loopbaanontwikkeling vraagt om een verbinding tussen het verleden, heden en toekomst. Met behulp van coaching kan je als het ware de verschillende puzzelstukjes in elkaar leggen, zodat het plaatje voor jou helder wordt. Hoe duidelijker beeld jij hebt over wat jou kwaliteiten zijn, wat jou belemmert in je carrière, wat jou energie geeft en kost, wat je ambities en dromen zijn, hoe meer tevreden en gelukkig je zult zijn in je werk. Schroom niet en ga de uitdaging aan om te kiezen voor loopbaancoaching.

Hieronder vind je informatie over hoe aan te melden en het vervolg. Voor meer informatie kun je op de pagina Praktische Informatie kijken.

Aanmelding

Om een afspraak te maken, kun je mailen naar praktijk@tsela.nl of het contactformulier invullen. Binnen 2 werkdagen zal ik contact met je opnemen om een afspraak te plannen. Je kunt ook direct telefonisch  (06 – 43 22 18 27) contact met mij opnemen.

Kennismakingsgesprek

In het eerste gesprek zullen we kennismaken en jouw vraag en doel bespreken en ontdekken een coachingstraject passend is. Daarnaast bespreken we de werkwijze en de wederzijdse verwachtingen en afspraken rondom het coachingstraject.

Vervolggesprekken

In de vervolggesprekken werk je zelf in gesprek met mij aan de doelen die je hebt gesteld. De sleutel tot verandering ligt in jezelf en jouw context, waarbij bewustwording een cruciale rol speelt. De manier waarop je je doelen bereikt, kan sterk variëren, en daarom zoek ik samen met jou naar de meest effectieve aanpak. Soms krijg je opdrachten mee ter versterking van je proces, of voer je tijdens de gesprekken oefeningen uit.

 

Kennismakingsgesprek is kosteloos
Coachlocaties in Ede en Overberg
Coaching ook mogelijk via Teams

Wanneer je werkt in lijn met je eigen kernwaarden, ambities en talenten zal het je energie geven.

De gesprekken zijn een eye-opener, persoonlijk en doelgericht

Coachee

Lydia kan heel goed luisteren en de juiste vragen stellen.

Coachee

Nieuwsgierig geworden? Wil je ontdekken of coaching vanuit Praktijk Tsela bij je past? Vul het formulier in, bel (06 – 43 22 18 27) of mail (praktijk@tsela.nl) praktijk Tsela voor het maken van een kosteloos kennismakingsgesprek.